Календар

Обучение 'Застъпници за природата в София' - 6 и 7 октомври от 16 - 20 часа в музей 'Земята и хората'.

Обучение 'Застъпници за природата в София' - 6 и 7 октомври от 16 - 20 часа в музей 'Земята и хората'. Искате да направите нещо по проблем в природата, градския парк или дърветата в града? Научете как.

Обучение "Застъпници за природата в София" - 6 и 7 октомври от 16 - 20 часа в музей "Земята и хората". С експерти от Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ - Тома Белев, Пеко Цветков, Симеон Арангелов и Андрей Ковачев.

https://www.facebook.com/events/1030377507728564

Обучението "Застъпници за природата" идва и в София! Поради ограничителните мерки и големия интерес обявяваме две дати за провеждане на обучението - на 6 (сряда) и на 7 (четвъртък) октомври. И в двата дни обучението ще започне в 16:00 ч. и ще продължи около 4 часа.
ВАЖНО: Максималният брой участници за всяко обучение е 30 души. Нужна е предварителна регистрация, като важи реда на записване!
Регистрация: https://forms.gle/1c6dJudyEsaP1L3SA.

Чистота на въздуха и водите, строежите в защитени територии и унищожаването на реките, изсичане на дърветата в градска среда и сечите в горите са само някои от поводите, които ни карат да защитаваме правото си на живот в благоприятна и здравословна околна среда.
Каузата за опазване на природата обединява цели села и градове. А познаването на законите е ключово за спасяването на местната река или гора.

Искате ли да:
✅ научите кои законови инструменти може да ни помогнат?
✅ разберете какво означава Оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС), Оценка за съвместимост (ОС) и Екологична оценка (ЕО)?
✅ изследвате ролята на Закона за устройство на териториите (ЗУТ) в природоопазването?
✅ видите как се води гражданска кампания за защита на река, гора, планина?
✅ проверите дали референдум, или подписка са подходящ подход във вашата кампания?
✅ се вдъхновите от успешни кампании в цялата страна?
✅ да обсъдите местен екологичен проблем и възможностите за неговото решение?

КОГА: 6 и 7 октомври | ⏱ 16:00 ч. (обучението и в двата дни е идентично)
КЪДЕ: Национален музей "Земята и хората"

Лектори в обучението са едни от най-опитните природозащитници в България: Тома Белев и Симеон Арангелов от АПБ в България и Андрей Ковачев и Петко Цветков от СДП БАЛКАНИ.

Участието е безплатно.

Обученията „Застъпници за природата“ (https://priroda.parks.bg/) се организират в рамките на проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

581 посещения

OFF

Последно качено » Новини