Календар

Обучения „Застъпници за природата“ идват в Пловдив

Обучения „Застъпници за природата“ идват в ПловдивСлед успешната обиколка на Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Троян, Търговище, Шумен и Ямбол експертите от обученията „Застъпници за природата“ идват тази седмица и Пловдив, за да се срещнат с будни и активни граждани от тези градове, които обичат природата.

Обучението ще се проведе на 9 октомври, 13 ч. в Пловдивски културен институт

То е организирано от Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ и има за цел да представи характеристиките на зеленото застъпничество, включващо познаване и използване на природозащитното законодателство, обжалване на планове и инвестиционни намерения, унищожаващи природата, организиране на природозащитни кампании, подаване на сигнали, търсене на информация и др.

Програмата на обученията се основава върху Наръчник за граждански действия по зелено застъпничество, който служи като практично помагало за всеки, който иска да предприеме действия по защитата на реки, гори, планини, зелени площи и др., но не разполага с предварителна теоретична или практична подготовка как да го направи. Важна част от това ръководство са бланките за подаване на сигнали, жалби, заявления и други документи до институциите.

Втората част на обучението ще протече под формата на дискусия върху местни екологични проблеми и възможни подходи за решаването им. Като ще бъде засегнат и наболелия проблем с опазването на парковете и градините в градовете.

Гражданите ще могат да задават въпроси и да търсят подкрепа и съвет от едни от най-опитните природозащитни експерти в България – Тома Белев и Симеон Арангелов от АПБ и Петко Цветков и Андрей Ковачев от СДП БАЛКАНИ. Входът е свободен.

Обученията „Застъпници за природата“ се организират във всички области на страната като част от дейностите по проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“. Проектът е подкрепен от Финансовия механизъм на ЕИП.

Повече за проекта

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

553 посещения

OFF

Последно качено » Новини