Календар

Прея и Цитиридис в артистична битка с „Грийнпийс“ – България

 Прея и Цитиридис в артистична битка с „Грийнпийс“ – БългарияЗвездите от късното шоу на bTV изрисуваха новия център в Халите, където ще се събират помощите за Украйна

Николаос Цитиридис и Прея се включиха в артистична акция на Грийнпийс-България. Водещият на късното шоу на БТВ и поп-дивата влязоха в графити-битка с Деннис Тодоров и Северина Митева от Грийнпийс в името на една добра кауза. Четиримата изрисуваха новия център за помощи в Халите, където от 1 април екоорганизацията ще събира дрехи и продукти от първа необходимост за бягащите от войната в Украйна.

Вече близо месец тези помощи се складираха в офиса на Грийнпийс на улица "Христо Белчев" 1 в София. Но това пространство вече е твърде тясно за добрината на всички хора, които искат да помогнат. Затова организацията нае специално помещение в Централните хали. Там очакваме всеки, който иска да остави дрехи и продукти за бежанците, а и да види с очите си стенописите и посланията на Прея, Николаос, Северина и Деннис.

На 3 март Грийнпийс отвори офиса си в центъра на София - Христо Белчев 1 - за събиране на хуманитарни помощи за Украйна. Това стана по инициатива на екипа и по молба на организацията "Мати Украйна". Още същият ден помещението беше буквално затрупано от кашони и пратки.


До днес сме изпратили за Украйна близо 30 камиона с помощи. За тези дейности Грийнпийс мобилизира повече от 300 от своите доброволци. И в този момент те приемат, сортират и изпращат пратките. В акциите се включват хора с всякакви професии и на всякаква възраст. Грийнпийс традиционно работи с активисти и доброволци, затова организацията стана буквално за часове.

В центъра за помощи посрещнахме и стотици бежанци от Украйна. При нас те получават всичко необходимо, за да започнат живот в София - дрехи за тях и децата, насоки как да се регистрират в полицията, помощ с настаняването и дори с правни и психологически съвети. Някои от бежанците вече идват да помагат като доброволци - казват, че така си осмислят времето и не се борят със стреса.

От петък всичко това вече ще става в Халите, на етаж -1. Помещението, което взехме, беше на замазка, но артистичната намеса на звездите от Шоуто на Николаос Цитиридис го превърна в приветливо и цветно място. Разбира се, намеси се и истински графити-артист, който сложи финалните щрихи и беше арбитър в състезанието между Грийнпийс и Шоуто. Кой стана победител - ще разберете по бтв.


Ето какво споделиха нашите хора:
Северина Митева, кампейнър "Климат и енергия", Грийнпийс-България:
"Избрах да нарисувам ръце. Това са ръцете, които милиони хора от Украйна протягат за помощ. Но това са и ръцете на стотиците доброволци, които ги посрещнаха и отговориха на техния зов."

Деннис Тодоров, логистик на Грийнпийс-България
"Нарисувах балон с надпис МИР. Всички разбрахме, колко е уязвим той и колко е лесно да се спука, въпреки че го приемаме за даденост."

Колеги, ако и вие искате да се включите с помощ за бежанците от Украйна, с радост ще ви посрещнем в Халите на 1.04!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

310 посещения

OFF

Последно качено » Новини