Календар

Природозащитници ще връчват на депутати текст за промени в закона, който може да запази Природен парк 'Странджа'

Природозащитните организации от коалицията „За да остане природа в България” организират гражданско присъствие в градинката до Народното събрание утре, сряда, 11 юли 2007 г., от 9 часа.

Природозащитниците ще призоват българските депутати да приемат спешно допълнение в Закона за защитените територии, които да препотвърдят всички заповеди за обявяване на защитени местности и природни паркове от последните 74 години. На влизащите за заседението на парламента депутати ще бъде връчван текста, с който може да се промени закона и да се запази Природен парк "Странджа" и останалите защитени територии в България. Подобно законодателно решение ще сложи край на всички опити на инвеститори чрез съда да се обявяват за нищожни заповедите за създаване на защитени местности, за да може след това да бъдат застроени.

„В този смисъл е необходимо законодателно решение, което да потвърди всички издадени до момента укази решения и заповеди за обявяване и промени в защитените територии, за да защитим от недобросъвестно посегателство най-ценните и съхранени 5% от българската територия и природа”, казват от коалицията „За да остане природа в България”.

За гражданското присъствие е уведомена Столична община.

За повече информация:
Константин Иванов, WWF Дунавско–Карпатска програма България, kivanov@wwfdcp.bg, 02/9640546, 0877 377 157

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини