Календар

Пресконференция на тема: Управлението на твърдите битови отпадъци и изграждането на Екологичния завод при с. Шишманци

Пресконференция на тема: Управлението на твърдите битови отпадъци и изграждането на Екологичния завод при с. ШишманциНа 08.04.2009 г., в Пресклуба на Пловдивския панаир от 10:30 часа, КТ „Подкрепа”, СНЦ „Зелени Балкани”, РС на НПО – Пловдив, СБА – Пловдив и Националната антикорупционна коалиция ще дадат открита пресконференция за резултатите от гражданските разследвания свързани със случая.

Пред обществеността ще бъдe представенa информация за многобройните нарушения, както и за крайно неизгодните договори, сключени от последните общински администрации с частни лица и фирми, свързани с управлението на отпадъците, и изграждането и експлоатацията на Екозавода.

Резултатите от последните 6 години показаха, че общинските администрации и общинските съвети нямат политическата воля да прекратят натиска на олигархичния кръг, който иска да ощети гражданите на Пловдив със стотици млн. лв. под претекст, че решава важни екологични проблеми. В тази връзка ще бъде оповестено изграждането на широка гражданска коалиция, която ще поеме на свой гръб борбата с този олигархичен кръг. Ще бъде потърсена подкрепата и на множество други граждански и браншови неправителствени организации и общественици.

Пресконференцията ще се състои в Пресклуба на Пловдивския панаир от 10:30 часа на 08 април 2009 г.

Имаме голяма нужда от вашата подкрепа и присъствие на конференцията, за да покажем, че гражданското общество е заинтересовано в борбата срещу едрата корупция.

За контакт:
ХРИСТО НИКОЛОВ
Директор по развитието на СНЦ „Зелени Балкани”
Национална антикорупционна коалиция
тел: 0885 766013

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3828 посещения

OFF

Последно качено » Новини