Календар

Четвърти Фестивал на белия щъркел в Белозем

Четвърти Фестивал на белия щъркел в БелоземМероприятието ще се проведе на 22.V. 2009г. от 10.00 часа на площада в центъра на с.Белозем.

Фестивалът на Белия щъркел е инициатива на кмета на с. Белозем и “Зелени балкани”, подкрепена от Общинска администрация гр. Раковски и любезното спонсорство на местни фирми и спомоществователи.

За първи път фестивалът е проведен през 2005 г., когато Белозем получава номинацията си за “Европейско село на Белия щъркел”. Мероприятието има за цел да поощри хармоничното съжителство между местните хора и щъркелите, които заемат особено място във фолклорната обредност на региона. Щъркелите са не само индикатор за чиста околна среда, те символизират продължаването на живота и пробуждането на природата за ново начало. Традиционното провеждане на фестивала – с празничната атмосфера и настроение – утвърждава Белозем като своеобразна туристическа дестинация.

Програмата включва песни и танци на деца от детски градини и училища от oбщината.

Сред официално поканените гости са: Вицепрезидентът на Република България, Министърът на околната среда и водите, Министърът на културата, Председателят на Държавна агенция по туризъм, Областна и Общинска администрация, и други институции.

За контакт:
Градимир Градев, тел:032/626977

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6747 посещения

OFF

Последно качено » Новини