Календар

Екип на БДЗП спаси млад царски орел

Екип на БДЗП спаси млад царски орел Експерти от БДЗП спасиха млад царски орел паднал от едно от гнездата, охранявани от Дружеството. На 19.06.2009 г. доброволецът Валентин Велев, охраняващ гнездо на царски орел забелязва, че младото орле не си е в гнездото. При извършената от него проверка, установява, че орлето е паднало от гнездото и е под дървото.

Екип на БДЗП пристигна на място и след направен преглед на птицата установи, че тя няма наранявания и е в добра кондиция. Последва връщане на орлето в гнездото, като преди това му бе поставен стандартен цветен пръстен, използван за опръстеняване от международната група за опазване на царския орел. По-късно бе наблюдавана възрастната птица от двойката да храни младото орле.
През 2009 г. БДЗП охранява 6 гнезда на световно застрашения царски орел. Охраната се извършва от доброволци и е от сутрин до вечер всеки ден! Благодарение на бързата реакция на Валентин младата птица бе спасена, за което всички му благодарим!

Всички тези дейности се изпълняват по LIFE+ проекта на БДЗП “Save the raptors”.

Димитър Демерджиев,
Oтговорник по опазване на царския орел
LIFE + “Save the raptors”

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

9967 посещения 1 коментара

Коментари

  1. ЕМЕЛ
    2010-04-19 18:28:15

    е какво да кажем някои убиват птичките и те умират но ако ние защитаваме животните те няма да убиват животните; но никои не ги защитава ако искаме да ги предпазим ще ги защитаваме

OFF

Последно качено » Новини