Календар

Изчезнал вид се завръща в България

Изчезнал вид се завръща в България Уважаеми приятели на българската природа, Имаме удоволствието да Ви поканим на събитие с общоевропейска значимост по отношение на опазване на биологичното разнообразие и консервацията на застрашени видове в България – завръщането на вида белошипа ветрушка (Falco naunanni) в България.

Отбелязването на официалното завръщане на белошипите ветрушки в България ще се състои на 28 юли (вторник) от 11,30 часа в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани – Стара Загора.

Патрон на програмата и официален гост на събитието ще бъде Антония Петрова – Мис България 2009.

Допълнителна информация:

В средата на юли от Германия бяха транспортирани 4 екземпляра от изчезналия за България вид белошипа ветрушка (Falko naumanni). Застрашените птици са предоставени от нашите партньори Парка за птици – Валсроде, Германия. Това е началото на дългогодишна програма, целяща връщане на вида у нас. Първите стъпки на програмата ще бъдат поставени с проект “Белошипата ветрушка – без минало, но с бъдеще”, финансиран от М Тел Еко Гранд, чийто представител на събитието ще бъде г-жа Нина Мирчева, Директор корпоративни комуникации Мобиллтел ЕАД.

Събитието се осъществява с любезното съдействие на Менада ЕООД и Кайракови ООД.

За контакти:
Христина Клисурова – Ветеринарен лекар Спасителен център за диви животни Зелени Балкани - Стара Загора.
042 607741; 0886570053 или hhristova@greenbalkans.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3562 посещения

OFF

Последно качено » Новини