Календар

Дали подписът на директор на РИОСВ тежи повече от този на Министър-председателя?

Дали подписът на директор на РИОСВ тежи повече от този на Министър-председателя?Дирекцията на Природен парк Витоша изпрати писмо, с което иска Министърът на околната среда и водите да отмени решение на Директора на РИОСВ София, с което се допускат административни процедури по разрешаване на строителство на ски център на територията на Природен парк Витоша. Това решение е издадено през 2008 година на базата на неофициални документи и допуска извършването на строителство на сгради и лифтове в нарушение на Плана за управление на парка.

Дирекцията на парка напомня, че плановете за управление на природните и национални паркове се одобряват от Министерски съвет и трябва да се спазват от всички, включително от директорите на поделения на Министерство на околната среда и водите.

Дирекцията е отправила искането си към предишния министър на околната среда и водите през м. юли тази година и до момента от МОСВ няма никаква реакция. Дирекцията на Природния парк се надява новият министър на околната среда и водите г-жа Нона Караджова да вземе решение по случая, разчитайки на принципното решение на новата администрация за избягване политиката на мълчалив отказ.

Дирекцията на природния парк се надява новата администрация на МОСВ да не допусне случаи, при които с подписа на директор на РИОСВ да се нарушават решения на МС и закони, приети от Народното събрание.

За повече информация:
инж. Тома Белев – директор на Природен парк Витоша 02/989 53 77 и 0888 100 373

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5274 посещения

OFF

Последно качено » Новини