Календар

Предстои четиринадесетата поредна работна ваканция на Поморийско езеро

Предстои четиринадесетата поредна работна ваканция на Поморийско езероОт 2 до 9-ти септември 2009г., Зелени Балкани организира XIV поредна Работна ваканция на Поморийско езеро.

Все още не е довършен големият изкуствен остров за гнездене на редки наземногнездящи птици, върху чиято поддръжка и строителство ще работят доброволците и тази година.

Благодарение на работата на доброволците през всички тези години бе спасена от изчезване рядката гривеста рибарка, от която през 1996г. бяха останали само 6 двойки. Тази година на острова бяха преброени близо 1500 двойки гривести рибарки!

Бригадата отново ще се проведе съвместно с доброволци от BTCV, с които Зелени Балкани работи успешно. Откриването ще се състои на 3-ти септември от 10ч. пред Музея на солта в гр. Поморие.
В работната ваканция могат да вземат участие членове на Зелени Балкани от цялата страна.

Тази година освен традиционната работна ваканция, Зелени Балкани организира и втория екологичен фестивал “Магията на Поморийско езеро” 2009, който ще се състои на 22ри и 23ти август. Целта на екофеста е да популяризира природното богатство, както и възможностите за устойчив туризъм и устойчиво управление на Поморийско езеро, което е влажна зона с международно значение и дава подслон на над 266 вида птици.

За допълнителна информация и записвания относно работната ваканция:
Дончо Киров, тел: 0888515662, e-mail: dkirov@greenbalkans.org
Офиса на Зелени Балкани, тел:032/62 69 15, email: office@greenbalkans.org.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3559 посещения

OFF

Последно качено » Новини