Календар

На гости на лешоядите в Източни Родопи

На гости на лешоядите в Източни РодопиИмаме удоволствието да ви поканим на екскурзия на 5 септември 2009г (събота) до площадката за подхранване на лешояди в Източни Родопи, с. Пелевун (Ивайловградско), изградена от Зелени Балкани. Ще имате възможност да се запознаете с невероятно красивата девствена природа и с най-големите крилати обитатели на тази прекрасна българска планина, черните и белоглавите лешояди. Тези невероятни птици са гордостта на Източни Родопи, но, поради множество причини, предимно предизвикани от човека, са на изчезване. За запазването на популациите им в момента се полагат неимоверни усилия. По време на тази екскурзия ще се запознаете с проблемите, които предизвикват намаляването на популациите както на лешоядите, така и на други прекрасни животни от нашата природа и с работата на Зелени Балкани за съхраняването им.

Екскурзията е еднодневна. Ще тръгнем от София рано, в 7.30ч, защото има доста път до там, но усилието определено си заслужава. Осигурен е обяд. Подробности за мястото на срещата ще получите допълнително.

Моля, желаещите да се включат в това приключение, да заявят участието си по мейл до 28 август (петък), за да можем да преценим от какъв микробус ще имаме нужда. Местата са ограничени.

За подробности можете да се свържете с:
Добромир Добринов, тел. 0884 004 667, ddobrinov@greenbalkans.org
Любомила Кривошиева, тел. 0884 877 544, lkrivoshieva@greenbalkans-wrbc.org

Галерия: Невероятното биоразнообразие на източни Родопи

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4580 посещения

OFF

Последно качено » Новини