Календар

Новини


Чудеса и адаптации при антарктическите организми - курс 'Опазване на биоразнообразието'

Чудеса и адаптации при антарктическите организми - курс 'Опазване на биоразнообразието'За тази сряда сме ви подготвили нещо много специално :) Ще разберем как организмите са се приспособили да оцеляват в екстремните условия на Антарктида! Проф. Румяна Мечева ще ни запознае с интересни физиологични, морфологични и екологични механизми, които антарктическите растения и животни са изградили, за да съществуват при екстремно ниски температури и специфичния светлинен режим.
Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/1021852441311337/

Прочети пълния текст

159 посещения

Общият устройствен план на Царево предвижда строителство върху защитени дюни и гори след заменки

Общият устройствен план на Царево предвижда строителство върху защитени дюни и гори след заменкиОрганизации от коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ внесоха отрицателни становища по доклада за оценка на степента на въздействие съвместимост на измененията на общия устройствен план на община Царево по процедурата за оценка за съвместимост с местата от европейската екологична мрежа Натура 2000.

Прочети пълния текст

338 посещения

„Грийнпийс“ – България навърши 7 години

 „Грийнпийс“ – България навърши 7 годиниОрганизацията нямаше да бъде същата без подкрепата на доброволците

Българският клон на международната екологична организация „Грийнпийс“ навърши 7 години. Най-голямото му богатство от създаването му до сега е силната мрежа от доброволци и поддръжници, които движат вълната на положителната промяна.

Прочети пълния текст

279 посещения

План за действие за природата: Страните от ЕС изостават

План за действие за природата: Страните от ЕС изоставатГодина след като Планът за действие за природата, хората и икономиката на Европейската комисия даде да се разбере, че страните членки на ЕС следва по-добре да прилагат регулациите за защита на природата, нов доклад, оценяващ 18 държави от ЕС, сред които и България, показва, че всичките 18 не се справят с опазването на най-ценните природни зони в Европа.

Прочети пълния текст

232 посещения

Решение на съда за Пирин

Решение на съда за ПиринЕкоминистърът трябва да подложи на екологична оценка актуализацията на плана за управление на националния парк

Организации от коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ спечелиха на първа инстанция дело във Върховния административен съд (ВАС) срещу решение на министъра на околната среда и водите за Пирин.

Прочети пълния текст

2300 посещения

България осъдена за втори път от Европейския съд за неспазване на европейското природозащитно законодателство

България осъдена за втори път от Европейския съд за неспазване на европейското природозащитно законодателствоЕвропейският съд осъди България отново за неспазване на европейското природозащитно законодателство, съобщава коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“.

Прочети пълния текст

666 посещения

Протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин продължават и този четвъртък

Протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин продължават и този четвъртъкЧерноморието под заплаха от бетон и на север, и на юг

Протестите в защита на Национален парк Пирин продължават и тази седмица, като вече включват и все по-назряващите опасности с българското Черноморие, припомнят от коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“.

Прочети пълния текст

307 посещения

„Сакар- опознай непознатата!” - курс 'Опазване на биоразнообразието'

„Сакар- опознай непознатата!” - курс 'Опазване на биоразнообразието'Тази сряда (25.4.2018) искаме да ви запознаем с една от най-непознатите в България планини, а именно най-ниската сред тях - Сакар. Лекторите ни ще представят палитра от разнообразна информация за планината, нейното биоразнообразие, богатото ѝ културно наследство и възможностите за туризъм.

Прочети пълния текст

627 посещения

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 21

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 21На 24 април от 18:30 ще се проведе 21 от школата по орнитология и природозащита на тема: Видове птици от разред Врабчоподобни (5-а част)

Прочети пълния текст

272 посещения

Световният ден на мигриращите риби или защо е важно да има свободни от прегради реки

 Световният ден на мигриращите риби или защо е важно да има свободни от прегради рекиНа 21 април отбелязваме Световния ден на мигриращите риби. Той е повод да си припомним за значението на мигриращите риби и колко жизнено необходимо за всички нас е да има здрави, свободно течащи реки.

Прочети пълния текст

291 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

    Знаете ли, че..

    В Странджа се срещат около 30 терциерни растителни реликти - странджанска зеленика, лавровишня, източен бук и др.
             Планина, обичам те