Календар

Новини


Решението на Министерски съвет да 'ореже' НАТУРА преля чашата и предизвика многобройни акции

Вижте филмчетата "Студенти бунтари опъват палатки за Натура 2000" и "Масова разходка на природно лудите"

Прочети пълния текст

Последното убежище на 32 вида застрашени птици се превръща в кариера за пясък

Натура-2000 място “Рибарници Челопечене” се превръщат в кариера без оценка за въздействие върху околната среда и в нарушение на европейските директиви

Прочети пълния текст

'България – мащеха за своите деца'

Студенсткият клуб по екология към Софийски университет UNECO организира едноседмичен палатков лагер в подкрепа на българската природа и реалния обхват на NATURA 2000 - 114 зони за птиците и 225 зони за местообитанията в техния пълен вид! От UNECO алармират, че населението ще плати от своя "джоб" за унищожаването на собствената си природа, а потърпевши ще бъдат най-вече младите, децата на България, което е още една причина те да не останат в родината си!

Прочети пълния текст

Заповядайте на нощно качване на Витоша за НАТУРА 2000!

В събота излязохме по пижами. Но явно няма да спим... Щом "инвеститорите" действат на тъмно, ние също ще го правим.

Прочети пълния текст

Къде какво ще се строи...

Едва ли за някого вече е тайна, че зад отложените по искане на кметовете зони от екомрежата "Натура 2000" стоят малки, големи и още по-големи инвестиционни интереси. Някои градоначалници не скриха, че сега ще започне бърза процедура по смяната на статута на тези земи.

Прочети пълния текст

Електронна подписка срещу решението на Министерски съвет

Подпиши се за приемане на пълния списък защитени зони! Само имайте предвид, че мейлът за потвърждение понякога се забавя или незнайно защо отива директно в спама:(

Прочети пълния текст

МОИТЕ ПАРИ подкрепиха кампанията 'За да остане природа в България!'

МОИТЕ ПАРИ е български финансов пътеводител, чиято мисия е да подпомага потребителите в намирането на най-добрите финансови продукти на пазара.

Прочети пълния текст

Разходка по пижами на природно лудите!

Получихме покана от Съюза на природните луди да се разходим заедно на 17.02.2007 г., събота, от 15.30 часа пред НДК, както и в който друг град искате. Това е спонтанна гражданска реакция на решението на Министерски съвет да изключи от НАТУРА 2000 всичко мило и родно и ние мислим да наминем!

Прочети пълния текст

Министерски съвет гласува НАТУРА 2000!

Според сайта на Министерски съвет на състоялото се днес, 15.02.2007 г. заседание, е одобрен минималния обсъждан досега вариант за защитени зони в България! Медиите съобщиха, че в допълнение ОТ ТОЗИ МИНИМАЛЕН СПИСЪК за момента СА ИЗКЛЮЧЕНИ ОЩЕ ЗОНИ!

Прочети пълния текст

Неправителствени организации обобщават работата си по европейската екологична мрежа Натура 2000

През последните седмици зачестиха нападките, отправени към неправителствените организации, работещи по изграждането на европейската екологична мрежа НАТУРА 2000 в България. Представянето на Натура 2000 изисква национална информационна кампания, която не е по силите на никоя неправителствена организация. Но ето част от нещата, които сме правили за информиране на хората и институциите, както и разяснения за други спекулации...

Прочети пълния текст


Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  В България се срещат 29 вида прилепи.
           
  Install Flash player!