Календар

Обучение за деца на бежанци от бежански център Военна Рампа

Обучение за деца на бежанци от бежански център Военна РампаНапливът на бежанци през последните месеци завари България до голяма степен неподготвена. Процесите на адаптация и първоначална интеграция са мъчителни и за бежанците, и за институциите, които нямат опит в тази област. Добре известни са и негативните нагласи в част от обществото. Група експерти, подкрепени от Сдружение „За земята“ и Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство , в партньорство с НПО „БИО Град София“. ще проведат серия от обучения целящи по -лесна интеграция на бежанците.

Ще подходим по най-стария ни известен начин за преодоляване на различията между различни групи хора – чрез споделяне на храна, както и чрез споделяне на знанията и опита си за произвеждането й- обучения по градинарство.

Ще присъстват и деца от близките училища от различни националности , които ще се присъединят към нас и групата деца от бежанския лагер в кв. „Военна рампа“ в приготвянето на храна (и естествено, на споделеното и консумиране.

Адресът на събитието е: ул. Георги Златарски до блок 18

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1633 посещения

OFF

Последно качено » Солидарно