Календар

БДЗП организира дегустация на фермерски продукти в рамките на 125-годишнината на Националния природонаучен музей

БДЗП организира дегустация на фермерски продукти в рамките на 125-годишнината на Националния природонаучен музей„125 дара от Балкана“ се нарича дегустацията на екологични храни, произведени в планински ферми в Западен Балкан, която БДЗП организира на 23 август в Националния природонаучен музей в София.
Позабравеният вкус на чисто планинско овче и краве сирене, домашно подквасено кисело мляко, баница, сладко и мед, ще си припомним по време на събитието, което се организира в рамките на проекта „За Балкана и хората“, финансиран от Българо-швейцарската програма. На гости на Музея ще бъдат и фермерите, които произвеждат тези екологични и вкусни продукти с двете си ръце. Те ще разкажат за радостите и трудностите на това да бъдеш фермер, който сам гледа животните си и произвежда всичко в домашната си мандра и го реализира чрез директни продажби. Вижте повече за проекта тук http://forthenature.org/swissprogramme

БДЗП и проектът „За Балкана и хората“ гостуват на Националния природонаучен музей по повод тържественото отбелязване на 125-годишнината от създаването му. За юбилея си Музеят ще бъде отворен без прекъсване цели 125 часа – от 19 до 24 август. В рамките на празника си учените от Музея ще разкажат за своите най-големи открития, постижения и приключения през годините. Ще можете да видите и експонати, които се показват много рядко или за първи път, като например късче от Марс. Херпетолозите от БАН ще покажат личните си колекции от живи влечуги и земноводни. Ще можете да се включите и в кампанията за даване на име на новооткрит животински вид. От НПМ са подготвили специална програма за децата, които ще могат да се пренесат в света на пчелите, да направят експедиция за откриване на минерали или да изградят пещера, ще правят забавни опити, ще оцветяват с естествени багрила и ще участват в интерактивна детска пиеса.
Вижте пълната програма на „125 часа НПМ“ тук https://www.facebook.com/events/668588809895884/?ref=5

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1867 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони